Z OSTATNIEJ CHWILI
Wieczorna interwencja Straży Pożarnej w Stryszawie / 700 000 zł dla szpitala w Suchej Beskidzkiej / Szkolenia z zakresu ochrony ludności i obrony cywilnej dla wójtów, burmistrzów i prezydentów miast / Poszukiwani listem gończym z gminy Stryszawa! / Mając prawie 2 promile z impetem wjechał w ogrodzenie / Powiatowy Konkurs Recytatorski Szkół Podstawowych klas VI-VIII / Interwencja Straży Pożarnej w Stryszawie oraz Łętowni / Prowadził samochód pod wpływem narkotyków. Został zatrzymany / Ogólnopolski Turniej Wiedzy Pożarniczej Młodzież Zapobiega Pożarom - eliminacje powiatowe / Krajowa Mapa Zagrożeń Bezpieczeństwa - Twój głos w sprawie bezpieczeństwa! / Edukacja zawodowa na pierwszym miejscu / Interwencja Straży Pożarnej w Łętowni / Od kwietnia wzrosły jednorazowe odszkodowania wypadkowe z ZUS: sprawdź zmian
Dodano dnia 16.06.2024, 20:00
Karczma Tabakowy Chodnik z Zawoi laureatem plebiscytu „Najlepsza Restauracja 2024”.
Piąta edycja plebiscytu dobiegła końca. Wzięło w niej udział blisko 600 restauracji z 15 regionów Polski, spośród których wyłoniono 19 laureatów. Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 11 czerwca w Winnicy Adoria na Dolnym Śląsku.

W piątej edycji plebiscytu konsumenckiego „Najlepsza Restauracja 2024” wzięło udział niemal 600 restauracji z 15 regionów. Konsumenci, biorąc pod uwagę smak dania, obsługę oraz atmosferę panującą w lokalu, głosowali na wybrane restauracje, poprzez kliknięcie symbolu korony na stronie internetowej programu. Miejsca, które otrzymały największą liczbę koron, zdobyły tytuł Najlepszej Restauracji 2024 programu Polskie Skarby Kulinarne i zostały zaprezentowane wyjątkowym albumie pt. „Kulinarna podróż po Polsce”, wydanym przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Wyłoniono 19 laureatów.


Z naszego regionu na liście laureatów znalazła się Karczma Tabakowy Chodnik. Decyzją konsumentów zajęła w plebiscycie wysokie drugie miejsce w kategorii Zakopane i Podhale.

„Poszukujemy najlepszych smaków kuchni polskiej” – mówi Magdalena Figurna, menadżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej MAKRO Polska. „Głównym celem zarówno plebiscytu, jak i programu Polskie Skarby Kulinarne jest budowanie świadomości na temat rodzimej kuchni oraz wsparcie i docenienie lokalnych restauracji. Wyboru zwycięzców dokonują konsumenci, którzy oprócz dań oceniają także obsługę lokalu” – dodaje.

Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 11 czerwca w Winnicy Adoria na Dolnym Śląsku. Wydarzenie cieszyło się znacznym zainteresowaniem. Wzięło w nim udział ponad 100 uczestników.


Polskie Skarby Kulinarne to przede wszystkim program edukacyjny, którego celem jest zwiększanie świadomości Polaków w temacie kulinarnej tradycji naszego kraju. Poprzez program MAKRO Polska chce przede wszystkim pokazać i uświadomić konsumentom, jak wyjątkowa i bogata w różnorodne smaki i przepisy jest rodzima kuchnia polska.




Źródło: PAP MediaRoom
Foto: Tabakowy Chodnik

Dodaj komentarz
Redakcja Portalu PowiatSuski24.pl informuje, że nie odpowiada za treść komentarzy użytkowników.
Portal zaznacza sobie prawo do usuwania komentarzy, bez uprzedzenia osoby komentującej. Pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy.
Captcha image