Wygodna forma spożywania owoców i warzyw
Środowisko naturalne, pozbawione bujnych krzewów, strzelistych drzewek owocowych i gęsto zasianych grządek warzywnych, w ekspresowym tempie opustoszałoby. Byłaby to strata nie tylko dla przestrzeni zewnętrznej i świata fauny, ale także dla ludzi. Człowiek, który nie miałby dostępu do zdrowych owoców natury, skazałby siebie na niebyt. Rola składników naturalnych pochodzących wprost ze środowiska jest zatem nie do przecenienia. Zgodnie z instrukcjami WHO pół kilograma warzyw i owoców to wartość optymalna, która powinna być spożywana przez młodzież i dorosłych każdego dnia. Podobna wartość zdrowych składników musi się także znajdować w jadłospisie dziecięcym. Niedostateczna podaż tych składników może sprawić, że wizyty u lekarza staną się codziennością.
Niełatwo jednak przekonać dzieci do tego, aby sięgnęły po zdrowszą i naturalną alternatywę dla tuczących słodyczy. Także i dorośli nie zawsze korzystają z dobrodziejstw prawdziwych darów natury, tłumacząc swoją opieszałość brakiem czasu i problematycznym procesem przygotowywania zdrowych potraw. Są jednak sposoby, dzięki którym ten problem zostanie błyskawicznie rozwiązany. Znakomitym sposobem na uatrakcyjnienie swojej diety jest wdrożenie do niej zdrowych napojów, wyprodukowanych w całości z darów natury. Z bogatą ofertą świeżych, pysznych smoothie, soków czy wód wychodzi polski producent Cymes, cieszący się ogromnym zaufaniem nie tylko na rodzimym rynku sprzedażowym.
Warzywno-owocowa regeneracja dla zdrowia
W owocowo-warzywnym asortymencie Cymes znajduje się szereg przepysznych produktów, dzięki którym konsument jest w stanie zwiększyć podaż zdrowych składników odżywczych, bez rezygnacji z walorów smakowych, właściwych dla słodkich napojów. Na szczególną uwagę zasługuje szeroki wybór prozdrowotnych napojów smoothie, stanowiących prawdziwie witaminowy strzał. W zgrabnych butelkach ukryto moc witamin pochodzących z naturalnych źródeł. Wyróżnikiem produktów jest ich prosty skład, estetyczne opakowanie i wykorzystanie innowacyjnych technik w procesie produkcji. Bomba witaminowa, którą stanowi miks sprasowanych i wyciśniętych owoców oraz warzyw, jest w stanie w błyskawicznym tempie zaspokoić zapotrzebowanie na szereg mikro i makroelementów.
W ofercie firmy znajdują się również niekonwencjonalne smoothie z dodatkiem zbóż, które są produkowane za pomocą technologii high pressure processing. Dzięki niej produkt może być przechowywany nawet przez kilkadziesiąt dni w zacienionym miejscu, a to wszystko bez zastosowania środków konserwujących i bez utraty walorów prozdrowotnych. Dodatek ryżu lub owsa zwiększa pożywność napoju, dzięki czemu może być on spożywany jako pełnoprawny deser lub drugie śniadanie. Z kolei dla miłośników smoothie w typie pure zaproponowano trzy rodzaje produktów.
Dlaczego warto pić naturalne soki owocowo-warzywne?
Ważne, aby warzywa i owoce były dostarczane do organizmu w jak najmniej przetworzonej formie. Wówczas zachowują one pełnię wartości, dotyczącej zarówno obecności składników odżywczych, jak i niskocząsteczkowych związków organicznych. Długotrwałe gotowanie lub smażenie zmienia skład chemiczny produktów, redukując w nich wartości witamin i minerałów. Przetwarzanie żywności zwiększa także indeks glikemiczny, co nie jest szczególnie korzystne z punktu widzenia osób będących na diecie redukcyjnej.
Picie naturalnych napojów owocowo-warzywnych od Cymes to smaczny i szybki sposób na efektywne uzupełnienie witamin i minerałów w codziennym jadłospisie. W jednej butelce smoothie skoncentrowano odpowiednik kilku, a czasami nawet kilkunastu, różnogatunkowych owoców i warzyw, cenionych za pozytywne oddziaływanie na zdrowie człowieka. W toku produkcji firma stosuje nie tylko wysokojakościowe plony natury, ale korzysta również z samodzielnie pozyskiwanych wód głębinowych. Jest to gwarancja stałej jakości asortymentu, bez względu na aktualną porę roku.
Artykuł Partnera