Podczas Dni ziemi Suskiej odbył się konkurs na najlepszego kotleta schabowego. W szranki stanęłi kucharze z Karczmy Rzym, ZS im. Witosa z Suchej Beskidzkiej, Stowarzyszenie Skarbiec Suski II, Kasper Suski i Stowarzyszenie Skarbiec Suski. Rywalizacja była zacięta, a gotowania nie ułatwiała wysoka temperatura jak była w sobotnie popołudnie.
Podczas konkursu na najpyszniejszy kotlet schabowy, który odbył się podczas Dni Ziemi Suskiej w sobotę, konkurowały ze sobą Karczmy Rzym, ZS im. Witosa z Suchej Beskidzkiej, Stowarzyszenie Skarbiec Suski II, Kasper Suski i Stowarzyszenie Skarbiec Suski. W jury zasiedli Wiesław Ambros, Bogusław Ćwiękała, Barbara Woźniak, Andrzej Peć.
Finalnie zwycięstwo przypadło kucharkom z Karczmy Rzym. Drugie miejsce zajęły dwie drużyny - ZS im. Witosa z Suchej Beskidzkiej oraz Stowarzyszenie Skarbiec Suski II. Trzecie miejsce również przyznano podwójne kucharzom z restauracji Kasper Suski i Stowarzyszenia Skarbiec Suski.